Auton esilämmityksellä turvallisuutta ja mukavuutta autoiluun

Auton esilämmityksellä turvallisuutta ja mukavuutta autoiluun

Kylmällä säällä auton käynnistäminen rasittaa moottoria tarpeettoman paljon ellei riittävästä esilämmityksestä ole huolehdittu. Auton moottorin esilämmittämisen voi hoitaa sähkökäyttöisellä lohko-, letku- tai säteilylämmittimellä sekä vaihtoehtoisesti polttoainekäyttöisellä lisälämmittimellä, jonka käyttö ei ole sidottu verkkovirtaan.


Meiltä DEFA, Calix ja Webasto -lämmityslaitteet

Valikoimastamme löytyy sähkökäyttöiset DEFA ja Calix moottorin- ja sisätilanlämmittimet sekä polttoainekäyttöiset Webasto-lämmityslaitteet. Kaikki kolme tuotemerkkiä edustavat markkinoiden parhaimmistoa. Myös asennustyöt onnistuu meiltä näppärästi näiden tuotemerkkien osalta niin sähkö- kuin polttoainekäyttöisten lämmittimien osalta.


Esilämmittäminen säästää luontoa varsinkin kylmällä säällä

Varsinkin pakkasen paukkuessa on auton esilämmittäminen järkevää myös ympäristövaikutusten näkökulmasta. Häkä-, hiilivety- ja typenoksidi- sekä hiukkaspäästöt vähenevät. VTT on todennut tutkimuksissaan, että esilämmitys alentaa haitallisten päästöjen määrää jopa 71 %:lla kylmissä olosuhteissa.


Liikenneturvallisuus ja matkustusmukavuus paranee

Esilämmitetyn ajoneuvon lasipinnat ovat jäästä, kuurasta ja huurteesta vapaat heti liikkeelle lähdettäessä. Tällä on positiivinen vaikutus liikenneturvallisuuteen. Myös matkustusmukavuus paranee, sillä matkustamo on lämmin jo autolle saavuttaessa.


Mikä lämmitysmuoto sopii minun autolleni?

Nyt kun esilämmittämisen edut on lueteltu, pitäisi päättää mikä lämmityslaite on sopivin juuri sinun käyttöösi. Paras lämmitysmuoto riippuu monesta tekijästä. Onko tavanomaisessa käytössä - esimerkiksi kotipihassa ja työpaikalla - verkkovirtaa saatavilla ennen kylmäkäynnistystä? Säilytätkö autoasi suljetussa autokatoksessa tai -tallissa?

Joissain tapauksissa on järkevää asentaa sekä sähkökäyttöinen esilämmitys sisätilalämmittimen kera että polttoainekäyttöinen lisälämmitin. Joskus uudet moottorit ovat hyötysuhteeltaan niin tehokkaita, että hukkalämpö auton sisätilan lämmittämiseen ei riitä kovilla pakkasilla. Myös tällöin polttoainekäyttöinen lisälämmitin tuo lisämukavuutta talviautoiluun.

Webaston lisälämmittimet on mahdollista asentaa myös useimpiin kuorma-autoihin, traktoreihin ja muihin työkoneisiin.

Ota yhteyttä tai tule käymään paikan päällä, niin selvitetään mikä lämmitysmuoto sopii sinun autollesi ja käyttötarpeillesi parhaiten!