Muista ilmastointi­huolto!

Muista ilmastointihuolto!

Auton ilmastointilaite kaipaa säännöllistä huoltoa säilyttääkseen viilennystehonsa ja toimintakuntonsa parhaalla mahdollisella tasolla. Oikein toimiessaan ilmastointilaite pitää auton sisäilman miellyttävän viileänä ja kuivana myös kesähelteillä. Sisäilman laadulla on selkeä vaikutus myös ajomukavuuteen.

Auton ilmastointi

Ajan kuluessa ilmastointilaitteessa kiertävä kylmäaine pääsee vähitellen vuotamaan ulos järjestelmästä, vaikka ilmastointilaite toimisi täysin normaalisti. Uusistakin laitteista kylmäainetta voi karata jopa 15 % vuosittain. Kylmäaineen vähentynyt määrä ilmenee jäähdytystehon heikkenemisenä ja jopa ilmastointilaitteen kompressorin rikkoutumisena.

Ilmastointihuollon yhteydessä kylmäainetta lisätään tarpeen mukaan riippuen mm. ilmastointijärjestelmän koosta, huoltovälistä ja käytöstä. Myös kompressorin voiteluainemäärä tarkistetaan ja tarvittaessa sitä lisätään.

Hinnoitteluun muutoksia

Kylmäaineiden hinnat ovat moninkertaistuneet viimeisen vuoden aikana. Jatkossa hinnoittelemme ilmastointihuollon perustuen lisättyyn kylmäainemäärään.

18.5.2018 alkaen ilmastointilaitteen täyttöhuollon veloitus on 59 € + 10 € / 100 g R134a kylmäainetta (sis. työn, kompressoriöljyn ja väriaineen).

Oikein toimivan ja säännöllisesti huolletun ilmastointijärjestelmän täyttöhuolto vaatii tavallisesti noin 100 - 200 grammaa kylmäainetta.

Jos ilmastoinnistasi on puhti pois, varaa aika ilmastointihuoltoon jo tänään!

Auton ilmastointihuolto