Kurakelillä auto kannattaa pestä kahdesti kuukaudessa

Tiesuola on ruosteen paras kaveri

Viime vuosina leudot talvet ovat olleet enemmän sääntö kuin poikkeus. Ohuen ja puhtaan pakkaslumikerroksen sijasta teitä peittää märkä ja likainen loska. Näillä keleillä moni autoilija pitkittää autonsa pesua viimeiseen saakka, sillä menopeli ei pysy kauaa puhtaana.

Nollan lähellä sahaavat lämpötilalukemat aiheuttavat autoilijalle monenlaisia haasteita. Yksi noista haasteista on tiesuola, jota käytetään teiden liukkaudentorjunnassa, kun lämpötila on nollan ja – 5 Celsius-asteen välillä. Tiesuola tunnetaan autoilijoiden keskuudessa merkittävänä ruosteenaiheuttajana.

Leudot talvet edesauttavat autojen ruostumista, kertoo Autoalan ruosteenestoliikkeiden keskusliitto, jonka mukaan tiesuola on kiistattomasti pahin ruosteenaiheuttaja. Lisäksi lämpötilanvaihtelut ja korkea ilmankosteus edesauttavat kosteuden kondensoitumista auton rakenteisiin.

Autopesu

Mikä siis avuksi?

Autoliitto neuvoo suolauskaudella pesemään auton vähintään kahdesti kuussa. Säännöllinen pesu ja vahaus ennaltaehkäisee ruosteen syntymistä ja edesauttaa auton maalipinnan kunnossa pysymistä.

Puulan Koneen WashTec New SoftWash -pesuautomaatti on nopea ja helppo tapa pitää auton ulkopinnat puhtaana. Kiiltovahapesulla saavuttaa kurakelillä parhaan pesutuloksen. Kiiltovahapesussa kokonaisvaltaisen pehmoharjapesun lisäksi auton pinta käsitellään kuumavahalla, joka ennaltaehkäisee auton likaantumista ja suojaa auton maalipintaa.

Auton pesu

Jos edellisestä pesusta on kulunut aikaa tai auto on erittäin likainen, kannattaa auto esipestä kevyesti painepesurilla ennen pehmoharjapesuun ajamista. Auton pohjaa ei kuitenkaan kannata painepesurilla pestä, sillä vesisuihkun osuessa väärään paikkaan voi syntyä tuhoa.

Pesun jälkeen ovien tiivisteet ja pyyhkimen sulat kannattaa kuivata, jotta ne eivät pääse pakkasella jäätymään. Nykyautojen tiivisteitä ei kannata käsitellä silikonilla omin päin, ellei aineen soveltuvuutta ole varmistanut.

Jos pesuautomaatin käyttö on sinulle uutta tai kaipaat muuten neuvoja, ole rohkeasti meihin yhteydessä – autamme mielellämme!

Muista myös pesupassi, jolla saat viiden pesun jälkeen ilmaisen peruspesun tai vaihtoehtoisesti 10 € alennuksen muista pesupalveluista.