Miksi renkaanvaihtoa ei kannatakaan tehdä itse?

Miksi renkaanvaihtoa ei välttämättä kannatakaan tehdä itse?

Renkaanvaihto on varmasti jokaiselle autoilijalle tuttua puuhaa. Tämä puolivuosittainen toimenpide on mahdollista hoitaa toki itsekin, mutta ammattilainen voi renkaanvaihdon yhteydessä panna merkille asioita, jotka voivat jäädä kotipihalla renkaita pyöritellessä helposti huomaamatta.

Tapaamme tasaisin väliajoin erilaisia rengasongelmia. Renkaiden epätasainen kuluminen, ohjauksen puoltaminen, täristäminen sekä renkaiden ikä ja heikko yleiskunto ovat kaikki asioita, jotka voivat vaatia toimenpiteitä turvallisten ja taloudellisten kilometrien takaamiseksi. Ongelman ratkaisemiseksi tulee oireista riippuen pyörät tasapainottaa, ohjauskulmia säätää tai hankkia uudet renkaat.

Pyörien suuntauksen tarkastaminen voi säästää rahaa

Jos ajoneuvon pyörät ovat suunnattu optimaalisesti, on sillä positiivinen vaikutus mm. renkaiden kulumiseen ja polttoaineen kulutukseen. Myös ohjausjärjestelmä ja jousitus kuormittuvat vähemmän, jos pyöräkulmat ovat oikein säädetyt. Niin kutsutun nelipyöräsuuntauksen avulla voi autosi renkaiden käyttöikä kasvaa, kulutus pienentyä ja rakenteen kuormitus vähentyä.

Oikein suunnatut pyörät lisäävät myös turvallisuutta. Väärin säädetyt pyöräkulmat voivat johtaa ohjauksen puoltamiseen, vakavuusongelmiin tai jopa rengasrikkoon. Ajoneuvon ohjaus-, vakavuus- ja käsittelyongelmat voivat aiheuttaa vaaratilanteita varsinkin talviliukkailla.

Miten pyörä suunnataan?

Pyöräkulmien oikean suuntauksen säätämiseksi tarvitaan mm. työkaluja, erityinen säätölaite, tieto oikeista pyöräkulmista ajoneuvon valmistajalta sekä ammattitaitoa säätötyön tekemiseksi. Suuntauksen aikana kunkin pyörän camber-, caster-, auraus- ja harituskulmat tarkastetaan ja tarvittaessa säädetään.

Milloin pyörät tulisi suunnata?

Pyöräkulmien säädöt kannattaa tarkastaa, jos

  • ajoneuvolla on ajettu terävään kuoppaan tai katukiven reunaan
  • renkaat kuluvat epätasaisesti
  • ajoneuvo puoltaa tai ohjauspyörä on vinossa suoraan ajettaessa
  • uusien renkaiden allevaihdon yhteydessä
  • ajoneuvoon on vaihdettu jousitus- tai ohjausjärjestelmän komponentteja

Puulan Koneelta apu myös rengasasioissa

Jos luulet ajoneuvosi olevan pyöräkulmien tarkastuksen tarpeessa tai sinulla on muita rengashuolia, kannattaa kääntyä meidän puoleemme. Säädämme ajoneuvosi pyöräkulmat kohdalleen, tasapainotamme pyörät sekä tarvittaessa tarkastamme jousitus- ja ohjausjärjestelmän kunnon. Myös oikeat rengaspaineet tarkastetaan ja säädetään aina toimestamme.

Nämä toimenpiteet onnistuu myös esimerkiksi renkaanvaihdon tai määräaikaishuollon yhteydessä. 

Ota yhteyttä ja varaa aikasi jo tänään!