Lisävaloa pimeyteen

Lisävaloa pimeyteen

Näin vuoden pimeimpään aikaan tien päällä haikailee usein tehokkaampien ajovalojen perään. Pimeää riittää valoisaa aikaa enemmän ja märkä asfaltti syö ajovalojen tehon. Huonot ajovalot tekevät ajokokemuksesta vähintäänkin epämiellyttävän.

Uusissakin autoissa kaukovalot ovat joskus huolestuttavan heikkotehoisia. Autoaiheisista vertailuistaan ja arvosteluistaan tunnettu Tekniikan Maailma on ilmaissut huolensa nykyautojen ajovalojen kehityssuunnasta, jossa apukaukovaloina toimineista halogeenivaloista on alettu luopua. Lehden mukaan tämä näkyy arvosteluissa heikkenevinä arvosanoina.

Talvella tieliikenteessä yhdistyy useita kausittaisia riskitekijöitä: tiet ovat ajoittain liukkaita, valoisan ajan osuus vuorokaudesta on lyhyt ja eläimetkin liikkuvat vilkkaasti. Tietä ylittävän hirven havaitseminen tapahtuu lähietäisyydeltä, jos ajoneuvon kaukovalot ovat huonotehoiset. Jos tämän lisäksi tien pinta on liukas, voi törmäyksen välttäminen olla jo mahdotonta. Vaikka ison eläimen kohtaaminen tien päällä voi olla vaarallista, ovat seuraukset sitä pienemmät mitä kauempaa eläimen havaitsee.

Talvella, varsinkin pimeällä liikuttaessa on siis järkevää huolehtia auton kaukovalojen ja talvirenkaiden kunnosta. Apua näihinkin autoilun haasteisiin saat Puulan Koneelta. Valikoimastamme löydät muun muassa Tekniikan Maailman testivoittaja-lisävalot Seekeriltä ja X-Visionilta sekä jää- ja lumiominaisuuksistaan ylistetyt Nokian Hakkapeliitta-talvirenkaat. Sekä valot että renkaat saat halutessasi myös autoosi asennettuna.

Tule tutustumaan valikoimaamme paikan päälle tai ota yhteyttä! Puh. 015 431 901 / Sähköposti: varaosa(a)puulankone.fi